На конференції у Швейцарії світ має показати, яким бачить завершення війни в Україні - Боррель

На конференції у Швейцарії світ має показати, яким бачить завершення війни в Україні - Боррель

Укрінформ
Під час мирної конференції, яка запланована до проведення у Швейцарії у червні 2024 року, міжнародне співтовариства має скоординувати власне бачення, як має завершитися війна в Україні. При цьому не варто забувати, що Росія є країною-агресором, тож справедливий мир є можливим на умовах України.

Про це в четвер на італійському Капрі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, відповідаючи на запитання журналістів про очікування від мирної конференції у Швейцарії, якщо Росія не братиме в ній участі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міжнародне співтовариство має продемонструвати, як ми бачимо завершення цієї війни. Зрозуміло, що пізніше будемо це обговорювати з Росією, яка є агресором. Не забувайте про це. Не забувайте, що є агресор, і є жертва агресії, яка намагається захищатися. І міжнародне співтовариство має сказати, як ми бачимо завершення цієї війни», – зауважив Жозеп Боррель.

Читайте також: Країни Заходу мають ухвалити швидкі рішення для більшої підтримки України - Боррель

Він наголосив, що на сьогодні єдиним мирним планом, який обговорюється на міжнародній арені, є «формула миру» Президента України Володимира Зеленського.

«Єдиний план, який має враховуватися, – це план Зеленського. Немає жодного іншого. На початку з’являлося багато планів: це були китайський, бразильський, латиноамериканський, африканський плани – всі вони зникли. Єдиний, який... обговорюється у міжнародному співтоваристві, – це план, що був представлений Зеленським», – сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Європа має передати Україні Patriot та інші засоби ППО з власних арсеналів - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру – це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру. Він проходитиме 15-16 червня.

Посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін заявляв, що влада КНР розглядає можливість участі у Глобальному саміті миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-