До Києва прибув віцеканцлер Німеччини Габек

До Києва прибув віцеканцлер Німеччини Габек

Фото
Укрінформ
Віцеканцлер і міністр економіки та захисту клімату ФРН Роберт Габек прибув до Києва з неанонсованим візитом.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

До української столиці Габек прибув з делегацією, до якої увійшли представники оборонної промисловості та енергетичного сектору Німеччини, "щоб ще раз подивитися на місці, яка підтримка потрібна енергетичній інфраструктурі".

Фото: dpa

Читайте також: Шольц перед самітом ЄС: Системи ППО для України треба знайти швидко, а не колись

"Крім лінії фронту і військових об'єктів, Путін цілиться і в цивільне населення. Українці мене в минулий (мій візит – ред.) вразили тим, як вони вміють імпровізувати і швидко ремонтувати свою інфраструктуру знов і знов", - заявив Габек після прибуття до Києва, де у нього заплановані зустрічі з представниками української влади.

Глава Мінекономіки ФРН заявив, що Німеччина продовжуватиме допомагати Україні відновлювати пошкоджену російськими ударами інфраструктуру, а також, допомагатиме зміцнювати українську економіку.

Читайте також: ФРН може більше робити для військової підтримки України - віцеканцлер

"Ми будемо підтримувати Україну постійно і наполегливо", - наголосив віцеканцлер ФРН.

Габек додав, що Україна в розв'язаній проти неї війні бореться не тільки за своє самовизначення, а й за цінності, які об'єднують Європу.

Останнього разу Габек відвідував Україну навесні минулого року. Після тієї поїздки він закликав запровадити санкції проти країн, які отримують уран з Росії для своїх АЕС.

Як повідомляв Укрінформ, німецький уряд запустив ініціативу «Needed Action Air Defence», спрямовану спонукати партнерів і союзників передати Україні більше систем ППО.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-