ФРН може більше робити для військової підтримки України - віцеканцлер

ФРН може більше робити для військової підтримки України - віцеканцлер

Укрінформ
Німеччина багато робить для підтримки України в абсолютних цифрах, але внесок деяких країн більший з погляду співвідношення з економікою.

Про це заявив віцеканцлер - міністр економіки ФРН Роберт Габек в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, передає Укрінформ.

«Підтримка України коштує грошей, і Німеччина робить менше, ніж деякі інші. Зараз ми витрачаємо на Україну 1,1 відсотка нашої економічної потужності. Інші роблять більше, наприклад Естонія - на рівні 4,1 відсотка», - сказав Габек.

Водночас він зауважив, що політики останнім часом зрозуміли, що неможливо зняти з себе відповідальність через нібито нейтралітет, якщо у Європі країна зазнає вторгнення. За його словами, більшість людей у ​​Німеччині вважають правильним підтримувати українців у їхній боротьбі.

Про надання Україні крилатих ракет Taurus Габек зазначив, що зрештою рішення щодо цих систем озброєнь ухвалюватиме Рада безпеки, і воно має бути одностайним. Якщо цього не буде, Німеччина не зможе передати ракети, підкреслив він.

Читайте також: Німеччина передала нову партію військової допомоги Україні

Політик зазначив, що розуміє та вважає правильним «вагання» канцлера Олафа Шольца у цьому питанні, хоча сам він «іноді доходить інших висновків». Та розбіжності щодо Taurus не мають затмарювати той факт, що у німецькому уряді є згода з багатьох інших питань, додав він.

«Ми не повинні підозрювати одне одного в загрозі миру. Той, хто ставить під загрозу мир, – це Путін», - сказав віцеканцлер.

За його словами, метою Путіна є не тільки окупувати Україну задля відновлення російської імперії, а й дестабілізувати ліберальну демократію за межами України.

«Якщо Путіна не зупинити, він не зупиниться», - переконаний Габек.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц заявляв, що Німеччина виділила або запланувала близько 28 мільярдів євро на військову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-