Україна відкрила посольство у Мозамбіку

Україна відкрила посольство у Мозамбіку

Фото
Укрінформ
Посольство України офіційно розпочало роботу в Республіці Мозамбік.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ, передає Укрінформ.

«15 квітня спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх у рамках турне країнами Африки здійснив робочий візит до міста Мапуту з метою участі в офіційному відкритті Посольства України у Республіці Мозамбік», - зазначається у повідомленні.

У заході взяли участь представники уряду, бізнесу, громадськості Мозамбіку, української діаспори, члени акредитованого в Мапуту дипломатичного корпусу та журналісти.

Під час виступу на церемонії заступник міністра юстиції з конституційних і релігійних питань Мозамбіку Філімау Суазе підкреслив, що відкриття української дипломатичної місії є важливим етапом у розвитку мозамбіцько-українських відносин, який дозволить надати нового імпульсу двосторонній співпраці у сферах, що становлять взаємний інтерес.

У ході окремої зустрічі з міністеркою закордонних справ та співробітництва Мозамбіку Веронікою Макамо Максим Субх детально поінформував співрозмовницю про збройну агресію РФ проти України, масовані ракетні атаки Росії на енергетичну та промислову інфраструктуру України, а також зусилля українського народу та Збройних сил України, спрямовані на захист суверенітету та територіальної цілісності держави.

Окрему увагу сторони приділили підготовці до проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії. Мозамбіцькій стороні було передано усне запрошення взяти участь у згаданому міжнародному заході.

Вероніці Макамо був також вручений лист міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, в якому, зокрема, міститься запрошення главі МЗС Республіки Мозамбік відвідати Україну з офіційним візитом.

Читайте також: В Ужгороді відкрили почесне консульство ДР Конго

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Україна відкрила посольство у Республіці Кот-д’Івуар, а 10 квітня офіційно розпочало роботу посольство України в Демократичній Республіці Конго.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-