Президент ПАРЄ та Стефанчук обговорили підтримку України

Президент ПАРЄ та Стефанчук обговорили підтримку України

Фото
Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Теодорос Русопулос на зустрічі із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Страсбурзі наголосив на подальшій підтримці України.

Про це Русопулос написав у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

«Україна зараз захищає не лише себе, а й усіх нас, наші фундаментальні принципи та цінності. Її необхідно підтримати конкретними діями та терміновими постачаннями життєво важливих боєприпасів, - наголосив я на зустрічі з Русланом Стефанчуком», - зауважив Русопулос.

Як зазначив Стефанчук у Фейсбуці, у ході зустрічі з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи порушувалися й теми безпекової ситуації в Україні та повернення викрадених Росією українських дітей.

Сторони обговорили питання щодо Реєстру збитків для України як першого кроку до створення всеосяжного Міжнародного компенсаційного механізму.

Голова ВР підкреслив важливість відкриття сателітного офісу Реєстру збитків у Києві, а також наступних кроків, серед яких – створення компенсаційної комісії для розгляду заяв і компенсаційного фонду.

У фокусі уваги під час зустрічі була також необхідність притягнення російського політичного та військового керівництва до відповідальності за злочин агресії і створення спеціального трибуналу.

Також генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич зустрілася зі Стефанчуком.

Фото: @MarijaPBuric

Як повідомляв Укрінформ, під час весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка розпочалася в понеділок у Страсбурзі, обговорять зокрема, підтримку відновлення України та пропозицію щодо використання з цією метою заморожених російських державних активів. У вівторок до депутатів звернеться голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а також буде проголосована відповідна резолюція.

Перше фото: @PACE_President

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-