Стефанчук каже, що Рада завжди приділятиме увагу нагальним потребам Сил безпеки і оборони

Стефанчук каже, що Рада завжди приділятиме увагу нагальним потребам Сил безпеки і оборони

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що парламент завжди приділятиме увагу нагальним потребам Сил безпеки і оборони України.

Про це він сказав на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає Укрінформ із посиланням на сторінку Стефанчука у Фейсбуці.

За його словами, “сьогодні у фокусі уваги, зокрема безпекова ситуація та безпекові загрози, організація подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури”.

“Передусім подякував військовослужбовцям та цивільним, усьому українському народу, кожному, хто з гідністю протистоїть російській навалі, своєю працею щодня захищає суверенітет, незалежність і безпеку України”, - зазначив Стефанчук.

Зі свого боку Голова ВР закцентував на тому , що “вчора Верховна Рада прийняла вкрай важливий для держави й суспільства Закон щодо удосконалення порядку проходження військової служби та мобілізації. Закон, який готувався урядом разом із військовими, і який більше двох місяців доопрацьовувався та узгоджувався в парламентському комітеті”.

Стефанчук поінформував, що “також, на початку травня набирає чинності нещодавно прийнятий Закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Він передбачає удосконалення механізму надання відпустки для лікування у зв’язку з хворобою, відпустки для лікування після поранення зі збереженням грошового та матеріального забезпечення, зокрема в разі направлення військовослужбовців на лікування за кордон”.

Читайте також: Закон про мобілізацію прийнято: до нього є претензії, але він підсилить ЗСУ

“Український парламент завжди приділяв і приділятиме увагу нагальним потребам Сил безпеки і оборони України”, - заявив голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-