Речник ЄС про допомогу Україні у відбитті ракетних атак: Ми даємо все, що вона просить для захисту

Речник ЄС про допомогу Україні у відбитті ракетних атак: Ми даємо все, що вона просить для захисту

Укрінформ
Речник ЄС Пітер Стано заявив, що Євросоюз не долучений до захисту повітряного простору.

Так він прокоментував на брифінгу успішні дії коаліції країн з відбиття повітряної атаки Ірану проти Ізраїлю та чи може це розглядатися як прецедент для подібних дій із захисту України, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Чи можемо ми вважати це прецедентом? Це добре питання для країн-членів. ЄС не долучений до (захисту) повітряного простору. Країни-члени контролюють власний повітряний простір та такого роду операції. Тож ми не можемо коментувати це. Щодо України, я можу лише повторити те, про що сказав високий представник ЄС: ми надаємо Україні все, про що вона просить, щоб захиститися від російських атак», - підкреслив речник.

Читайте також: Євросоюз засуджує незаконний примусовий призов у російську армію на ТОТ України

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 14 квітня Іран запустив проти Ізраїлю понад 300 ракет та безпілотників. За інформацією військового командування Ізраїлю, 99% іранських ракет та дронів були перехоплені силами ППО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде пресконференції заявив, що Україна вважає дуже успішною співпрацю Ізраїлю та союзників у відбитті іранської атаки й також просить партнерів надати необхідне озброєння для протидії російським ракетним ударам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-