Україна відкрила посольство у Республіці Кот-д’Івуар

Україна відкрила посольство у Республіці Кот-д’Івуар

Фото
Укрінформ
Посольство України офіційно розпочало роботу в Республіці Кот-д’Івуар.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ, передає Укрінформ.

«11 квітня спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх у рамках турне країнами Африки здійснив робочий візит до Абіджана з метою офіційного відкриття посольства України у Республіці Кот-д’Івуар», - зазначається у повідомленні.

У церемонії відкриття посольства взяли участь заступник міністра закордонних справ, африканської інтеграції та івуарійців за кордоном Уаттара Вотабуна, генеральний секретар МЗС Кот-д’Івуару Кофі Еваріст Япі, очільники іноземних дипломатичних представництв країн-партнерів України, представники івуарійської громадськості та ЗМІ.

У ході візиту спецпредставник України також провів окрему зустріч із Уаттарою Вотабуною, під час якої передав особисте послання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Читайте також: Президентка Швейцарії - про Саміт миру: Уточнюємо деталі щодо місця, дати та учасників

Українська сторона поінформувала Вотабуна про процес підготовки до Глобального саміту миру і висловила сподівання щодо участі у Саміті Президента Кот-д’Івуару.

Заступник глави івуарійськоі дипломатії, у свою чергу, підтвердив, що підтримка івуарійської сторони України щодо російської агресії є «твердою та непохитною».

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня офіційно розпочало роботу посольство України в Демократичній Республіці Конго.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-