Президентка Швейцарії - про Саміт миру: Уточнюємо деталі щодо місця, дати та учасників

Президентка Швейцарії - про Саміт миру: Уточнюємо деталі щодо місця, дати та учасників

Укрінформ
Підготовчі роботи з організації у Швейцарії інавгураційного Саміту миру тривають, нині уточнюються деталі щодо місця, дати та учасників.

Про це заявила президент Швейцарії Віола Амгерд під час спільної з австрійським колегою пресконференції у вівторок у Відні, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Щодо питання організації. Робота над цим триває. Ми перебуваємо в процесі уточнення деталей щодо місця, дати та країн-учасниць (Саміту миру - ред.). Я поки що не можу коментувати деталі", - сказала Амгерд.

За її словами, тема війни РФ проти України та організація Саміту миру у Швейцарії обговорювалася на зустрічі з австрійським президентом.

Читайте також: Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру, аби вона все не зіпсувала - Кулеба

"Метою цієї конференції є вироблення спільного розуміння та конкретних кроків для успішного мирного процесу. Це вимагатиме відданості та волі значної частини міжнародної спільноти. Ми вдячні, що можемо розраховувати на Австрію в організації та, звичайно, в участі в конференції", - сказала Амгерд.

Своєю чергою президент Австрії Александер Ван дер Беллен наголосив на підтримці зусиль Швейцарії в організації Саміту миру.

"Швейцарія планує організувати мирну конференцію до літа... Ми надаємо Швейцарії всю можливу підтримку в її підготовці, особливо ... щодо забезпечення участі на високому рівні країн так званого Глобального Півдня", - зазначив Ван дер Беллен.

Він запевнив, що Австрія підтримує Україну, яка зазнала нападу, як політично, так і фінансово, надає гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив 6 квітня, що найближчими днями узгодить з президентом Швейцарії конкретну дату проведення першого інавгураційного саміту миру.

Напередодні агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що саміт миру у Швейцарії може відбутися 16-17 червня.

Читайте також: Глобальний саміт миру може відбутися після виборів до Європарламенту і саміту НАТО - експерт

Глобальний саміт миру - це міжнародна зустріч, яку скликають Україна у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру.

Фото: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-