Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатись у червні - Зеленський

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатись у червні - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що у червні буде правильно розпочати переговори про вступ України.

Про це він заявив на пресконференції з президентами Литви та Польщі у Вільнюсі за підсумками саміту Тримор'я, повідомляє Укрінформ.

“Час, який можемо використати для зближення, маємо використати, не втрачаючи жодного дня, а не те що місяця. У червні буде правильним фактично розпочати переговори про вступ України”, – сказав Зеленський.

Він також закликав європейських партнерів до єдності.

“Будь ласка, зміцнюйте єдність у Євросоюзі. Москва повинна відчувати, що єдності в Європі більше, ніж протиріч. Звичайно, в кожному суспільстві можуть бути сумніви щодо рішень, які ухвалюються в Брюсселі. Але такі сумніви не повинні стати зброєю Москви”, – заявив український лідер.

Він також закликав НАТО не боятися власних правил. “Регіон Балтійського моря нарешті здобув історичний шанс на надійну безпеку після вступу Фінляндії та Швеції в НАТО. Такої ж безпеки потребує і регіон Чорного моря. Як демократична нація, що захищає наші спільні цінності Альянсу, Україна заслуговує на запрошення вступити в НАТО”, – заявив Зеленський.

Читайте також: Словаччина не перешкоджатиме, а допомагатиме членству України в ЄС - Фіцо

Президент висловив сподівання, що червень стане важливим і щодо Формули миру. Він запросив країни – учасниці саміту взяти участь у першому інавгураційному Глобальному саміті миру у Швейцарії та закликав залучити до нього світових лідерів.

Як повідомлялося, Президент України перебуває з візитом у Литві. У Вільнюсі він провів зустрічі з президентами Литви Гітанасом Науседою, Чехії Петром Павелом, Румунії Клаусом Йоханнісом та Латвії Едгарсом Рінкевичсом. З латвійським лідером Зеленський підписав двосторонню безпекову угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-