Кемерон, схоже, не зміг переконати Трампа щодо допомоги Україні - The Guardian

Кемерон, схоже, не зміг переконати Трампа щодо допомоги Україні - The Guardian

Укрінформ
Спроба міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона під час візиту до США переконати колишнього президента Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів, схоже, провалилася.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

За інформацією Guardian, британському міністру навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, який теоретично міг би винести законопроєкт з коштами для підтримки України на голосування.

Під час приватної вечері у резиденції Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, Кемерон закликав Трампа визнати, що в інтересах США, щоб Володимир Путін не отримав "винагороду" за захоплення земель в Україні.

Читайте також: Кемерон у Вашингтоні: Загроза з боку Росії змушує країни Заходу триматися разом

Як зазначається, Кемерон попередив: "Майбутні покоління можуть озирнутися на нас та запитати: чи достатньо ми зробили, коли в цю країну (Україну - ред.) вторгся диктатор, який намагався змінити кордони силою? Чи винесли ми уроки з історії? І чи достатньо ми зробили?"

На спільній пресконференції Кемерон та держсекретар США Ентоні Блінкен повторили свої заклики до Конгресу розблокувати надання допомоги Києву. Кемерон наполягав на тому, що він приїхав до США не для того, аби "читати лекції" або втручатися у внутрішню американську політику, але сказав, що готовий відмовитися від "дипломатичної риторики", тому що він дуже емоційно ставиться до того, що США та Європа повинні об'єднатися для захисту України від російської агресії.

Читайте також: Палата представників США повернулася до роботи - Блінкен нагадав про допомогу Україні

Однак аргументи Кемерона — як раціональні, так і емоційні — вочевидь, наштовхнулися на боротьбу за владу всередині Республіканської партії, зазначає Guardian.

Радикальні республіканці, які виступають проти допомоги Україні, продовжують погрожувати Джонсону відставкою, якщо він поставить законопроєкт щодо допомоги на голосування.

Передвиборчий штаб Трампа заявив, що на вечері з Кемероном обговорювалися такі питання, як майбутні вибори у США та Великій Британії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність виконання країнами НАТО своїх зобов’язань щодо витрат на оборону, а також "припинення вбивств в Україні".

Як повідомляв Укрінформ, під час свого візиту до Вашингтону міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон зустрівся з експрезидентом США республіканцем Дональдом Трампом, щоб обговорити питання підтримки України.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-