Україна готова отримати допомогу США у кредит - Президент

Україна готова отримати допомогу США у кредит - Президент

Укрінформ
Україна розглядає різні варіанти допомоги, але у тому числі готова на допомогу США у кредит.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на Чернігівщині в інтерв'ю телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Розглядається дуже багато варіантів. Один сенатор нещодавно був. І він каже: "А ти погодишся на кредитні гроші? Якщо гроші кредитні, або ти не отримаєш?" Я кажу: "А для чого ці вибори, якщо немає вибору?" Ми погодимося на будь-який варіант. Я вам скажу більше, якби ви запропонували Україні дати пакет у кредит сьогодні, або безкоштовно все через рік, то ми сказали б - тільки сьогодні. Тут немає жодного вибору. Наш вибір - вижити та перемогти. Ми це намагаємося робити різними шляхами", - підкреслив Зеленський.

Як зазначив Глава держави, допомога від США критична у будь якому разі. Але на жаль питання війни Росії проти України стало внутрішньополітичним питанням США, хоча насправді є питанням безпеки всього світу.

Також Президент прокоментував можливу передачу Україні заморожених активів РФ.

Читайте також: Вважаю, що ми зможемо отримати позитивне рішення Конгресу США щодо пакета допомоги - Президент

"Коли британці кажуть: давайте дамо Україні всі ці заморожені активи, це сотні мільярдів доларів. Прекрасно, ми їм вдячні. Але давайте, щоб це не було просто публічним сигналом, а давайте це зробимо. ...є рішення на рівні ЄС, їм треба ухвалити це рішення. Поки що окрім сигналів більше нічого немає. А зброя треба зараз", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, під час Ради асоціації Україна-ЄС, Високий представник ЄС Жозеп Боррель запропонував використовувати в інтересах України відсоткові нарахування на заморожені російські активи. Якщо цю пропозицію підтримують країни-члени ЄС, вся сума таких нарахувань буде спрямовуватися до бюджету ЄС, та передаватися Україні, - 90 відсотків на військові потреби, ще 10 відсотків – на програми відновлення країни та на розвиток української оборонної промисловості.

За словами Борреля, загальна сума суверенних активів російського Центробанку, що були заморожені у західних країнах, може сягати $350 мільярдів.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-