Активізація риторики РФ щодо переговорів: у ISW розтлумачили заяви Лаврова і Шойгу

Активізація риторики РФ щодо переговорів: у ISW розтлумачили заяви Лаврова і Шойгу

Укрінформ
Останні заяви міністрів закордонних справ та оборони РФ Сергія Лаврова та Сергія Шойгу можуть свідчити про активізацію риторики РФ щодо переговорів.

Про це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

«Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров активізував інформаційні операції, вдаючи зацікавленість у переговорах, та, ймовірно, скоординовані інформаційні зусилля Лаврова та Шойгу можуть сигналізувати про новий виток посилення російської риторики щодо проведення переговорів», - зазначають аналітики.

Читайте також: Коли може закінчитися російсько-українська війна?

На їхню думку, неодноразові заяви Кремля про те, що НАТО і РФ вже перебувають у «прямій конфронтації», є посиленням російського наративу, але, ймовірно, це все ще частина спланованої кампанії РФ, яка використовує погрозливі формулювання, щоб затримати і вплинути на прийняття важливих рішень щодо підтримки Заходом України.

«Цей кремлівський наратив також, імовірно, є спробою представити оборонну діяльність НАТО у відповідь на відверту агресію РФ як провокаційну», - вважають аналітики ISW.

У звіті також згадується нещодавня розмова міністрів оборони Росії та Франції Сергія Шойгу і Себастьяна Лекорню. На думку аналітиків, спроби Шойгу погрожувати Франції та стримувати продовження підтримки Заходом України, удаючи зацікавленість у мирних переговорах, є частиною ширшої російської інформаційної операції, спрямованої на переконання західних країн підштовхнути Україну до нерівноправних переговорів на умовах РФ.

Читайте також: Ердоган - Путіну: Туреччина готова до будь-якої ролі, аби сприяти переговорам між Україною та РФ

В ISW вважають, що «максималістські цілі РФ, які рівнозначні повній капітуляції України та Заходу, залишаються незмінними, а будь-які заяви РФ про зацікавленість ​​у мирних переговорах є, найімовірніше, спробами змусити Захід піти на поступки у питанні суверенітету і територіальної цілісності України».

Як повідомляв Укрінформ, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що з нинішнім кремлівським режимом неможливо провести жодні мирні переговори

Заступниця міністра закордонних справ України у 2015-19 роках Олена Зеркаль наголосила, що будь-які варіанти перемовин з Росією, які можуть бути запропоновані, будуть фейковими. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-