Кемерон закликає союзників активізуватися, аби не допустити програшу України у війні

Кемерон закликає союзників активізуватися, аби не допустити програшу України у війні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон наступного тижня здійснить візит до США, під час якого закликатиме Конгрес збільшити фінансову підтримку, що "може змінити ситуацію" в Україні.

Про це він сказав у подкасті BBC Ukrainianecast, передає Укрінформ.

"Якщо ми зможемо отримати ці гроші від Конгресу США, якщо ми зможемо надати Україні зброю, якої вона потребує, якщо ми зможемо показати Путіну, що він нас "не перечекає" і що Україна дасть відсіч і відвоює більше своїх територій… Якщо ми зможемо зробити все це, хто б не прийшов до влади в листопаді (після виборів президента США – ред.), ми подивимося на ситуацію в Україні і... подивимося, що все більше членів НАТО витрачають 2% ВВП на оборону, і скажемо, що це історія успіху. Я хочу інвестувати в цей успіх", - сказав Кемерон.

Він закликав інші країни, які підтримують Україну, надати Києву більше зброї.

Читайте також: Європейські солдати не воюватимуть в Україні, але могли б там навчати - міністр оборони Естонії

"Деяка зброя має термін придатності. Набагато краще віддати її Україні, і вона зможе нею користуватися, ніж виводити її з експлуатації у себе вдома, що насправді коштує вам грошей", - сказав британський міністр.

Він висловив переконання, що союзники мають активізуватися, аби не допустити програшу у війні, однак на запитання, чи мусять західні країни відправляти війська в Україну, Кемерон відповів заперечно.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає варіант із введенням французьких військ в Україну, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Читайте також: Блінкен і Макрон підтвердили готовність й надалі підтримувати Україну - Держдеп

Деякі країни, зокрема Чехія, Словаччина, Швеція, Польща, Італія, Іспанія, Німеччина, заявили, що не відправлятимуть свої війська в Україну.

Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що відправки британських військ в Україну "не можна виключати".

 Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-