Блінкен і Макрон підтвердили готовність й надалі підтримувати Україну - Держдеп

Блінкен і Макрон підтвердили готовність й надалі підтримувати Україну - Держдеп

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Парижі в вівторок підтвердили спільну позицію щодо подальшої підтримки України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен і президент Макрон підтвердили рішучу підтримку боротьби України за свободу проти агресії Росії»,- зауважується в документі.

Крім того, сторони обговорили низку інших важливих питань. У тому числі вони підкреслили важливість запобігання масштабного конфлікту в Газі та ескалації в Лівані. Лідери також зосередилися на викликах з боку Китаю та на зусиллях щодо зміцнення глобальної продовольчої безпеки, зауважили в Держдепі.

Читайте також: Блінкен вважає, що для України у війні настав критичний момент

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен з 1 по 5 квітня відвідує з візитами Париж (Франція), Брюссель і Лувен (Бельгія). Мета його турне – підкреслити відданість США альянсу НАТО, зміцненню трансатлантичних партнерств та розв’язанню глобальних проблем.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-