Джонсон анонсував нововведення у законопроєкті США про допомогу Україні

Джонсон анонсував нововведення у законопроєкті США про допомогу Україні

Укрінформ
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон завив, що після завершення великодніх канікул, планує винести на розгляд законопроєкт про додаткову допомогу Україні, який включатиме «деякі важливі нововведення».

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

В інтерв'ю програмі Sunday Night in America With Trey Gowdy Джонсон наголосив на складному становищі, в якому він опинився, маючи історично вузьку більшість у Палаті представників. Однак він зазначив, що «працював над пакетом заходів і планує представити його на розгляд, коли Палата представників збереться» після канікул.

«Ми говорили з усіма членами, особливо зараз, під час роботи в окрузі. Коли ми повернемося після цього періоду роботи, ми будемо просувати продукт (законопроєкт з допомогою Україні – ред.), але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення», – сказав він.

Джонсон навів як приклад можливість надання кредиту Україні, а також згадав закон про REPO (закон щодо конфіскації заморожених активів РФ). Він дає президенту право заарештовувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні для використання проти Росії.

Джонсон вважає можливим також налагодити експорт Сполученими Штатами природного газу, що дасть змогу скоротити доходи Росії від його продажу за кордон.

Варто зазначити, що нове голосування відбудеться не раніше 9 квітня.

Читайте також: У Конгресі США запевнили, що допомога Україні буде головним пунктом на порядку денному

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд дол., 60 млрд з яких – для Києва.

Документ мають схвалити у Палаті представників перед тим, як його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Спікер Палати представників раніше заявив, що республіканці готують інший законопроєкт із підтримкою Україні, що включатиме, зокрема, допомогу «в кредит» у частині закладених асигнувань.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-