НАЗК передає дані реєстру «Міжнародні спонсори війни» робочій групі з питань санкційної політики

НАЗК передає дані реєстру «Міжнародні спонсори війни» робочій групі з питань санкційної політики

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції передає Міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики інформацію з реєстру «Міжнародні спонсори війни», інші реєстри потребують унормування.

Про це повідомляється на сайті НАЗК, передає Укрінформ.

«Національне агентство з питань запобігання корупції передає Міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики інформацію, яка міститься у розділі «Міжнародні спонсори війни» порталу «Війна і санкції». Також Агентство підготує для передачі документальні матеріали, які стали підставою для внесення вказаних відомостей», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в НАЗК, забезпечено переадресацію користувачів зі сторінки «Міжнародні спонсори війни» на «Державний реєстр санкцій» для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік субʼєктів, щодо яких застосовано санкції в Україні.

Читайте також: У перелік міжнародних спонсорів війни внесені майже 50 компаній - голова НАЗК

НАЗК проінформувало Кабінет Міністрів, що, крім розділу «Міжнародні спонсори війни», складовими частинами порталу «Війна і санкції» є такі розділи: «Компоненти у зброї», «Інструменти війни», «Кандидати на санкції», «Війна і мистецтво», «Війна і спорт», «Іноземці в російських компаніях», а також списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, зокрема, країнами-партнерами.

В Агентстві наголошують, що ведення зазначених реєстрів також потребує унормування та визначення державних органів, відповідальних за їх функціонування. Тому до вирішення цього питання доступ до цих розділів буде тимчасово закритий. НАЗК вживатиме заходів з передачі інформації, яка міститься в інших складових частинах порталу «Війна і санкції» для забезпечення ефективної санкційної політики.

Читайте також: НАЗК внесло виробника вогнетривких виробів зі США до списку спонсорів війни

Такі рішення ухвалені з урахуванням витягу з протоколу засідання Кабінету Міністрів 15.03.2024 Nº30, додали в НАЗК.

Як повідомлялося, НАЗК та Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI) планують розширити сфери співпраці. Зокрема серед зазначених пріоритетів є оптимізація процесів електронного декларування, імплементація Державної антикорупційної програми (ДАП) та Антикорупційної стратегії, збереження та посилення команди НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-