Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді щодо ситуації в енергетиці

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді щодо ситуації в енергетиці

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час засідання Ставки головнокомандувача заслухав доповіді про перебіг відновлювальних робіт на енергетичних об’єктах, які були пошкоджені від російського ракетного обстрілу.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена у Телеграм-каналі глави держави.

«Ставка. Єдина тема сьогодні – енергетика. Усі доповіді присвячені ліквідації наслідків російського злочинного обстрілу. Харків та область, Запоріжжя, Дніпро, Хмельницький та область, Кривий Ріг, Сумщина, Полтавщина, Одещина, Вінниччина, Франківщина та всі постраждалі міста й громади.

Заслухав звіти про перебіг відновлювальних робіт, підключення будинків до світла, води й тепла. Забезпечення людей тимчасовим житлом та всією необхідною допомогою», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, про стан енергосистеми й першочергові кроки щодо її зміцнення та подальшого захисту доповіли голови правління «Укренерго» Володимир Кудрицький і «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Читайте також: Енергетична система України витримала російський удар, дефіциту немає - Шмигаль

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомили про роботу ППО в останні дні.

«Ставка ухвалила кілька закритих рішень. Але по-справжньому захистити Україну може лише рішення наших партнерів надати достатню кількість сучасних систем ППО. Працюємо щодня й за цим напрямом», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 22 березня російські війська здійснили безпрецедентну ракетно-авіаційну атаку по Україні.

З четвертої години ранку ворог почав наносити ракетні удари по Запоріжжю та області. Пролунало близько 20 вибухів. Зруйновано 7 приватних будинків, десятки - пошкоджені. Найбільших руйнувань зазнала Дніпровська ГЕС. Наразі рух греблею закрито.

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що внаслідок удару загинули 8-річна дівчинка та 35-річний чоловік – донька та батько. Крім того, загинув 62-річний чоловік - водій тролейбуса, що рухався греблею ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-