Кислиця: Москва в ООН знову цинічно скиглитиме, вдаючи із себе жертву

Кислиця: Москва в ООН знову цинічно скиглитиме, вдаючи із себе жертву

Укрінформ
На засіданні Ради безпеки ООН у п’ятницю Москва цинічно скиглитиме і вдаватиме з себе жертву «київського режиму», вимагаючи зупинити поставки зброї Україні, зазначив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

Водночас делегація України, підкреслив постпред, «вкотре під протокол фіксуватиме найостанніші злочини московитів для потреб майбутнього трибуналу над воєнними злочинцями й керівництвом кремлівської диктатури».

При цьому Радбез ООН неспроможний ухвалити жодного рішення щодо припинення російської агресії проти України, яке б відповідало статуту ООН, додав Кислиця.

П’ятничний робочий день РБ ООН 22 березня він охарактеризував як «глобальний (без)порядок».

Уранці Радбез розглядає ситуацію на Близькому Сході, а ввечері, ймовірно, винесе на голосування черговий проєкт резолюції щодо Гази, ухвалення якого проблематичне, зазначив він.

Далі очікується обговорення поставок зброї Україні, ініційоване Росією.

Після обіду заплановано продовження мандату групи експертів з моніторингу дотримання санкційного режиму щодо Північної Кореї – «воєнторга міністерства війни Московії, яка, ймовірно, блокуватиме своїм вето цей мандат», зазначив Кислиця.

Потім – засідання комітету з питань нерозповсюдження ядерної зброї.

Постпред нагадав, що у 2004 році Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію, яка підтверджує, що розповсюдження ядерної, хімічної та біологічної зброї і засобів її доставки становить загрозу міжнародному миру та безпеці.

Читайте також: Штати в ООН: Росія відповідальна за наслідки своєї війни, в тому числі за трагедію в Лисичанську

«А як щодо погроз Путіна про розміщення ядерної зброї у космосі?» – риторично запитав дипломат.

«Так вони й жили, а тим часом у світі тривало 50+ конфліктів», – зауважив він.

За словами Кислиці, постійний член, який захопив у РБ ООН місце Радянського Союзу в грудні 1991 року, «продовжував щоночі бомбити сусідню країну, підтримувати ХАМАС і «Хазбулу», окупувати частини території України, Грузії і Придністров’я, посилати головорізів у Африку, порушувати санкційні режими щодо Ірану і КНДР, вбивати і труїти власних громадян на території ЄС, Великої Британії» і в самій РФ.

«І все це сходить йому з рук на очах всього світу. Всіх членів Радбезу», – наголосив дипломат.

Читайте також: Боррель в ООН висловив солідарність з Україною та викрив брехню російського посла

Він зазначив, що тим часом члени ООН «затято» продовжують розробляти проєкт так званого «Пакту Майбутнього», який вони зобов’язалися ухвалити на «Саміті Майбутнього» у вересні. При цьому на більш як 240 сторінках проєкту «наразі так і немає відповіді на питання, як зупинити головоріза в кріслі постійного члена Радбезу, як, власне, і реформувати глобальний (без)порядок».

Кислиця навів слова генсека ООН Антоніу Гутерреша, який зазначив на Мюнхенській безпековій конференції, що цей «порядок» «працює не для всіх», а «насправді ні для кого не працює».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада безпеки ООН на запит Росії збирається на засідання для обговорення поставок зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-