Євросоюз може збільшити тарифи на імпорт зерна з Росії й Білорусі – Урсула фон дер Ляєн

Євросоюз може збільшити тарифи на імпорт зерна з Росії й Білорусі – Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейський Союз розглядає пропозиції щодо збільшення тарифів на ввезення до ЄС російського та білоруського зерна, з метою захисту ринку, зменшення надходжень для країни-агресора, а також для припинення торгівлі Росією вкраденим українським зерном.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками першого дня роботи Європейської ради, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо російського зерна. Ми підготували пропозиції збільшити тарифи на російське та білоруське зерно, насіння соняшника та рапсу. Є декілька вагомих причин, чому ми робимо ці пропозиції. Вони дозволять уникнути ситуації, коли російське зерно буде дестабілізувати ринок цих продуктів у ЄС. Це зупинить використання Росією доходів з експорту цих товарів до Європейського Союзу. Й це забезпечить, що незаконний російський експорт викраденого українського зерна не матиме доступу до ринку ЄС», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Європейська рада підтвердила широку підтримку України у боротьбі проти агресії РФ

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі пройшов перший день роботи дводенного саміту ЄС. Серед пріоритетних питань лідери ЄС розглянули нарощування військової допомоги для України та негайні заходи зі зміцнення європейської оборони й безпеки.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-