Рютте: Підтримка України є ключовою темою в Брюсселі

Рютте: Підтримка України є ключовою темою в Брюсселі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що у Брюсселі на засіданні Європейської ради постійна підтримка України є ключовою темою.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“Протягом наступних двох днів у Брюсселі на засіданні Європейської ради є що обговорити. Звичайно, наша постійна підтримка України є ключовою темою. Започатковується Фонд допомоги Україні – важливий ресурс, коли йдеться про активізацію наших зусиль. До того ж фонд допоможе збільшити оборонне виробництво ЄС. Це нам потрібно не лише для підтримки України, а й для забезпечення власної безпеки. Бо сильне стримування – найкращий захист. Зважаючи на це, тема європейського оборонного співробітництва також стоїть на порядку денному”, - написав він.

За словами Рютте, також говоритимуть про ситуацію в Газі, яка з кожним днем стає дедалі гіршою.

“Ось чому ми терміново закликаємо до негайної паузи у бойових діях — щоб швидко доставити більше допомоги в Газу та переконатися, що вона безпечно буде доставлена людям, які її потребують, а також закликаємо звільнити заручників. Ми також закликаємо Ізраїль утриматися від початку широкомасштабного наземного наступу на місто Рафах. Там зібралося багато людей, і їм більше нема куди йти. Насамперед ми повинні переконатися, що конфлікт не пошириться на ширший регіон”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рютте у Брюсселі розповів, як Європа може зменшити енергетичну залежність від Росії

Він також зазначив, що “сьогодні та завтра ми також обговорюватимемо такі теми, як міграція та сільське господарство. Нідерланди наголошуватимуть на необхідності інноваційних рішень. Крім того, ми розглянемо переговори про вступ Боснії та Герцеговини. Нідерланди можуть погодитися на початок переговорів, але вважають, що країна-кандидат повинна спочатку виконати умови, що залишилися, перш ніж переговори зможуть розпочатися серйозно”.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Брюсселі розпочався дводенний саміт ЄС. Серед пріоритетних питань лідери ЄС розглядають нарощування військової допомоги для України та негайні заходи зі зміцнення європейської оборони й безпеки.

Фото: Х Mark Rutte

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-