Шмигаль - про допомогу від США: Очікуємо позитивних новин цього місяця або максимум наступного

Шмигаль - про допомогу від США: Очікуємо позитивних новин цього місяця або максимум наступного

Укрінформ
Заблоковане фінансування від США може надійти вже цього місяця.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю Bloomberg у Брюсселі.

Він заявив, що українські чиновники ведуть «активний діалог» з членами Конгресу від обох партій та дав зрозуміти, що очікує позитивних новин «цього місяця або максимум наступного».

Також він прокоментував питання мобілізації до війська в Україні.

За словами Прем'єра, оцінки показали, що такий масштаб мобілізації (500 000 осіб - ред.) не є необхідним, враховуючи ротації, які відбуваються на лінії фронту, та надходження зброї.

"Ми продовжимо боротьбу, якщо отримаємо підтримку від наших партнерів - артилерійські снаряди, ракети дальнього та середнього радіусу дії", - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, у жовтні президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо підтримки України, Ізраїлю, Тайваню, а також посилення кордону США. Після кількох місяців переговорів та пошуку компромісів Сенат ухвалив законопроєкт, який передбачає зовнішню підтримку, але без прикордонного питання.

Читайте також: США вірять у перемогу України і продовжать надавати підтримку - Салліван

Документ був переданий до Палати представників, де наразі його блокують конгресмени, тісно пов’язані з Дональдом Трампом, який є провідним кандидатом від республіканців для участі у президентських виборах.

Республіканці в Конгресі також серйозно розглядають потенційне рішення надати принаймні частину з пакета допомоги Україні у вигляді позики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-