Стефанчук і президентка Федеральної Ради Австрії обговорили посилення санкцій проти РФ

Стефанчук і президентка Федеральної Ради Австрії обговорили посилення санкцій проти РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч з президенткою Федеральної Ради Австрії Маргіт Гьоль, де обговорили посилення секційного тиску на Російську Федерацію.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Важлива зустріч із Президенткою Федеральної Ради Австрії Маргіт Гьоль», - зазначив він.

Стефанчук розповів, що Гьоль у 2022 році прихистила у своєму домі сім’ю українського військового, за що висловив їй велику вдячність.

Спікер українського парламенту також подякував Президентці Федеральної Ради Австрії за активну допомогу громадянам, які були змушені виїхати з України й знайшли прихисток в Австрії.

«Під час зустрічі закликав до особистого сприяння у посиленні гуманітарної підтримки громад в Україні», - поінформував він.

Політики також обговорили питання європейської інтеграції України, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

«Зазначив, що Україна була б вдячна за допомогу нам у залученні країн Азії, Африки та Латинської Америки до імплементації Формули миру», - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук - у Відні: Атаки Росії на дунайські порти слід розглядати як злочини екоциду

Водночас співрозмовники говорили про посилення санкцій щодо РФ.

«Тут закцентував на кількох аспектах. Перший — необхідна глобальна заборона на постачання до РФ товарів подвійного призначення. Другий — маємо унеможливити обхід Росією санкцій», - додав спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня Стефанчук прибув з робочим візитом до Австрії, де взяв участь у конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

Фото: Фейсбук Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-