Рада асоціації ЄС-Україна відбудеться 20 березня у Брюсселі

Рада асоціації ЄС-Україна відбудеться 20 березня у Брюсселі

Укрінформ
Рада асоціації ЄС-Україна, яка розгляне найважливіші напрямки розвитку двосторонніх відносин в контексті боротьби проти агресії РФ та продовження реформ на шляху України до членства в ЄС, відбудеться в середу, 20 березня, у Брюсселі.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської ради.

«Дев’ята зустріч Ради асоціації ЄС-Україна відбудеться у Брюсселі 20-го березня, для обговорення політичних справ та двосторонніх відносин. У ході закритої сесії ЄС і Україна обміняються поглядами на ситуацію за наслідками російської агресивної війни, фокусуючи увагу на військовій, економічній та гуманітарній ситуації на місцях, а також щодо відповіді на російську війну. Після цього вони розглянуть ширші глобальні та регіональні проблеми», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада міністрів закордонних справ ЄС схвалила €5 мільярдів на військову підтримку України

Як зазначається, в рамках обміну поглядами щодо стану двосторонніх відносин представники України і ЄС розглянуть імплементацію Угоди про асоціацію Україна ЄС в період з початку російської агресивної війни, а також виконання положень доповіді Європейської комісії по Україні, зокрема, з питань відбудови та реформ в Україні, включаючи фінансову допомогу від ЄС.

Читайте також: Україна наступного тижня очікує транші від МВФ та Євросоюзу - Шмигаль

Як повідомлялося, 21-22 березня в Брюсселі відбудеться зустріч лідерів країн ЄС в форматі Європейської ради, однією з головних питань якої буде нарощування допомоги ЄС для України у її боротьбі проти російської агресії.

Сьогодні Рада міністрів закордонних справ ЄС, в роботі якої взяв участь глава МЗС України Дмитро Кулеба, ухвалила рішення щодо виділення додаткових 5 мільярдів євро на військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-