Генсек ООН засудив «вибори Путіна» на тимчасово окупованій території України

Генсек ООН засудив «вибори Путіна» на тимчасово окупованій території України

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив спроби Росії провести так звані президентські вибори на тимчасово окупованій території України.

Про це заявив речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ із посиланням на Reuters

За словами Дюжарріка, Гутерреш нагадав, що спроба незаконної анексії регіонів України не має жодної юридичної сили згідно з міжнародним правом.

«Організація Об'єднаних Націй залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї», - йдеться в заяві. 

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України наголосило, що проведення так званих «виборів» президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Читайте також: США в ООН: Обстріл Одеси та «вибори» РФ на території України пов’язані між собою

Вибори президента триватимуть у Росії з 15 по 17 березня.

У грудні Центральна виборча комісія РФ ухвалила постанову про проведення «виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-