Усі країни ЄС підтримують членство України - Шмигаль

Усі країни ЄС підтримують членство України - Шмигаль

Укрінформ
Усі члени Європейського Союзу підтримують вступ України до ЄС.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Немає країн, які категорично проти, 100% членів ЄС підтримують вступ України. Фактично, дискусії можуть бути лише в деталях. Ми отримали переговорну рамку, це фактично один з останніх кроків перед прийняттям в члени ЄС. Ми бачимо по голосуванню, що Україна має абсолютну підтримку", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Україна виконувала всі свої "домашні завдання" стосовно євроінтеграції швидше ніж усі інші країни, і хоче зберегти цей темп.

За його словами, протягом наступних двох років Україна зробить усю свою "домашню роботу", і буде технічно готова до вступу.

"Далі рішення залишиться на стороні європейських партнерів, і вони мають прийняти політичне рішення. Кожна країна-член має проголосувати, ратифікувати вступ України", - сказав глава українського уряду.

Читайте також: Україна посилює контроль за засобами захисту рослин відповідно до правил ЄС

Він додав, що європейські партнери розуміють переваги від вступу України до ЄС: посилення обороноздатності ЄС, продовольча безпека, потужна енергетика, досвід цифровізації й кіберзахисту, перспективи розміщення виробництв на території ЄС,

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року Європейська рада ухвалила рішення розпочати переговори про членство з Україною, Молдовою та Боснією і Герцеговиною, а також надала статус країни-кандидата для Грузії. В цей же день лідери ЄС доручили Єврокомісії підготувати рамкові умови для переговорів про членство, з урахуванням виконання Україною всіх рекомендацій в процесі розширення, та представити цей документ на затвердження Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-