Україна сподівається, що санкційна політика Японії проти РФ стане прикладом для інших країн - Жовква

Україна сподівається, що санкційна політика Японії проти РФ стане прикладом для інших країн - Жовква

Укрінформ
Україна сподівається, що санкційна політика Японії проти РФ стане прикладом для інших країн Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква, виступаючи на IV Форумі Україна-Японія «Особливе глобальне партнерство. Україна і Японія в контексті російської війни», повідомляє Укрінформ.

«Японія є лідером у своєму регіоні і одним із лідерів у світі у питанні запровадження санкцій щодо РФ - 23 пакети. Тут хотілося б, щоб також Японія своїм прикладом надихала інші країни Азійсько-Тихоокеанського регіону на те, щоб санкційна політика проти Росії поширювалася і в цих країнах і вони активно долучалися до запровадження санкцій проти агресора. Я впевнений, що в Японії є тут відповідний потенціал», - підкреслив Жовква.

Він додав, що за минулий рік Японія традиційно була лідером у підтримці України.

За його словами, під час головування Японії в G7 відбулися історичні події з підтримки України, також Японія виділила «значні обсяги нелетальної допомоги Україні». «Ми за це вдячні і відчуваємо цю підтримку», - сказав заступник керівника ОП.

Читайте також: Лубінець закликає посилити санкції проти РФ: Зараз вони не здатні зупинити агресію

Крім цього, зауважив він, Японія традиційно є лідером у фінансовій допомозі Україні. Поряд зі Сполученими Штатами Японія є одним із найбільших донорів, а в перші два місяці цього року стала найбільшим донором фінансової допомоги для України.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Японія схвалила нові санкції проти 12 людей і 36 організацій, пов'язаних із РФ, за війну проти України.

Наприкінці грудня уряд Японії також запровадив обмежувальні заходи щодо Росії за війну проти України. Тоді офіційний Токіо додав до свого санкційного списку ще 57 компаній з Росії та шість компаній з Об’єднаних Арабських Еміратів, Вірменії, Сирії й Узбекистану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-