Лубінець закликає посилити санкції проти РФ: Зараз вони не здатні зупинити агресію

Лубінець закликає посилити санкції проти РФ: Зараз вони не здатні зупинити агресію

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав європейські країни терміново посилити санкційну політику проти Росії, щоб зупинити її агресію.

Як передає Укрінформ, про це омбудсмен повідомив у Фейсбуці.

Лубінець розповів, що у Відні взяв участь у Форумі з фундаментальних прав, де йшлося, зокрема, про дотримання прав людини заради майбутнього Європи.

«Наголосив, що ми тут говоримо про майбутнє Європи, але це майбутнє вирішується зараз на українській землі. Адже вже 10 років в центрі Європи триває боротьба за демократію у всьому цивілізованому світі», - зазначив він.

Омбудсмен констатував, що у 2014 році світ не зреагував на агресію Росії, вирішивши мовчати. «Тому країна-агресор пішла ще масштабніше і агресивніше. Тому у 2022 році країни ЄС прийняли мільйони біженців, і саме тому зараз Європа під загрозою справжньої війни», - наголосив Лубінець.

Найбільшим викликом часу, на його думку, є те, що у світі немає системи реального захисту прав людини, вона існує лише для країн, які поважають міжнародне гуманітарне право. «Проте Україна має справу з країною-терористом, яка порушує всі міжнародні договори та конвенції з 2014 року. Кожного дня українців вбивають, катують, калічать фізично та психічно, ґвалтують, залякують, викрадають та незаконно утримують», - заявив Уповноважений ВР.

Читайте також: Лубінець: Ордери на арешт мають бути видані всім причетним до воєнних злочинів в Україні

Він нагадав, що Росія брутально порушує Конвенцію про права дитини, українських дітей депортують і розміщують у російських родинах, освіту мілітаризують, будинки, школи та лікарні руйнують. І світ не знає, як на це реагувати, а Україна попри все продовжує стояти на варті захисту прав своїх громадян і захисту всієї Європи.

Лубінець також наголосив, що змінюватися треба тут і зараз, потрібно шукати нові підходи, оскільки часу чекати немає: «Існує гостра потреба термінового посилення санкційної політики. Терор можна зупинити лише силою – рішеннями, покаранням і єдністю. Санкції, які зараз діють, – це фікція, вони не здатні зупинити агресію в такому форматі».

Читайте також: Санкції проти Росії мають перестати бути фікцією - Туск

«Тільки разом з нашими партнерами ми зможемо відновити Україну в повній відповідності до стандартів і норм у сфері прав людини. Європейські країни мають прокинутися, тому що війна вже на європейському континенті і може вийти за межі України. І щоб ми мали спільне європейське майбутнє, потрібно діяти рішуче вже зараз», - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Європейський парламент більшістю голосів підтримав тематичну доповідь на підтримку пропозицій Єврокомісії до Директиви із визначення кримінальної відповідальності та покарання за порушення обмежувальних заходів ЄС.

Фото: Дмитро Лубінець, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-