У Японії немає жодної «втоми від України» - посол Корсунський

У Японії немає жодної «втоми від України» - посол Корсунський

Укрінформ
Попри ускладнення геополітичної ситуації у світі, у Японії немає жодної "втоми від України" або зменшення уваги до подій у нашій країн.

Про це заявив посол України в Японії Сергій Корсунський у виступі на відкритті IV Форуму Україна-Японія "Особливе глобальне партнерство. Україна і Японія в контексті російської війни", організованому Центром "Нова Європа", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на те, що у світі, на жаль, проблем додається, Японія настільки чітко стоїть на своїй позиції, що про жодну "втому від України", про яку дехто пише і говорить, і від того, що відбувається у Європі, не йдеться. Ніякої "втоми" в Токіо немає, немає жодного зменшення уваги, вона просто має іншу форму, інший рівень", - зазначив Корсунський.

За його словами, зустрічі, які українські дипломати мають у Токіо, цілком відповідають нашому баченню відносин між країнами, а минулий рік засвідчив, що вони вийшли на "безпрецедентний рівень".

Коментуючи підсумки недавньої конференції з відбудови України в Токіо, посол зазначив, що японська сторона вже почала реалізацію конкретних проєктів.

"Нехай вони сьогодні ще в рамках технічної допомоги, нехай поки що точкові, але вони важливі, тому що інфраструктуру, на жаль, атакують щодня, її треба поновлювати, треба людей повертати, створювати нормальні умови для їхнього життя і роботи. Але у перспективі, запевняю вас, ми говоримо про дуже серйозні проєкти", – зауважив Корсунський.

Читайте також: Зв'язок між Україною та Японією можна назвати «спеціальним глобальним партнерством» - посол

Він також відзначив надзвичайно активний діалог між українськими і японськими бізнесменами щодо конкретних проєктів, які, за словами Корсунського, "зовсім не маленькі".

Дипломат зауважив, що за японською традицією не заведено розповідати про те, "що ще не стало реальністю", і пообіцяв, що "гарні новини" будуть оприлюднені згодом.

Як повідомлялося, під час під час Японсько-Української конференції з економічного зростання та реконструкції в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною і Японією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-