Зв'язок між Україною та Японією можна назвати «спеціальним глобальним партнерством» - посол

Зв'язок між Україною та Японією можна назвати «спеціальним глобальним партнерством» - посол

Укрінформ
Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда заявив, що його країна продовжуватиме допомагати Україні та ніколи не відступить від солідарності з нею.

Про це дипломат сказав на IV Форумі Україна – Японія, організованому Центром «Нова Європа», передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо озирнутись на ці два роки, то в цій війні, зовсім непотрібній, можна побачити один плюс, який полягає в тому, що Японія і Україна знову відкрили одна одну і наші відносини стали набагато тіснішими, ніж будь-коли у минулому», - сказав Мацуда.

За його словами, сьогодні зв'язки між країнами можна назвати «спеціальним глобальним партнерством» у багатьох галузях, найголовнішою з яких зараз є безпека.

«Безпека у Європі не може бути відокремлена від безпеки у Східній Азії та й усьому Азійсько-Тихоокеанському регіоні», - зауважив дипломат.

Він висловив переконання, що у світі загалом і в Азії зокрема є країни, які хочуть наслідувати приклад Росії, тому потрібно зробити все, щоб агресор не досягнув своїх цілей і зазнав справедливого покарання.

Окрему увагу дипломат приділив економічному співробітництву, підкресливши, що йдеться не лише про повоєнну відбудову, а й стійкий розвиток української економіки.

Мацуда нагадав слова прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди про те, що допомога Україні є інвестицією у спільне майбутнє світу.

Читайте також: Японія допоможе Україні у відбудові інфраструктури - мостів, дамб і доріг

«Інвестуючи в Україну й диверсифікуючи наші торговельні відносини, ми перш за все допомагаємо Україні, але водночас це принесе дивіденди і Європі, і країнам за її межами, включно зі Східною Азією та Японією. Тож коли ми допомагаємо Україні, ми так само допомагаємо і Японії», - сказав він.

Посол також наголосив, що Японія та Україна належать до країн, які поважають правовладдя, демократію, свободу самовираження та міжнародне право і правопорядок.

«У Японії є одна базова позиція, яка полягає в тому, що ми допомагаємо Україні і хочемо покарати Росію та робимо це за допомогою санкцій, які посилюватимуться і продовжуватимуться, скільки буде потрібно. Ми ніколи не відійдемо від солідарності з Україною», - підкреслив японський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, голова Фонду державного майна Віталій Коваль обговорив із представниками японського агентства JICA та компанії Toho Titanium можливості інвестування у титанову галузь України.

Фото: Центр "Нова Європа" / New Europe Center

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-