Блінкен у Відні обговорить з керівництвом Австрії також підтримку України

Блінкен у Відні обговорить з керівництвом Австрії також підтримку України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю у Відні проведе зустрічі федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером та міністром закордонних справ Австрії Александером Шалленбергом, у ході яких також буде обговорено підтримку України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійське інформагентство АРА.

"Державний секретар США Ентоні Блінкен прибуває до Австрії у п'ятницю. Відповідно до міністерства закордонних справ, він зустрінеться з федеральним канцлером Карлом Негаммером та міністром закордонних справ Александером Шалленбергом", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до австрійського МЗС, переговори Блінкена австрійським канцлером та міністром закордонних справ Австрії відбудуться у федеральній канцелярії. Після цього пройде пресконференція Блінкена та Шалленберга. Було вказано на те, що перед цим речник Державного департаменту США Метью Міллер повідомив, що США та Австрія співпрацюють у таких питаннях, як гуманітарна допомога Україні та дотримання економічних санкцій ЄС проти Росії.

Читайте також: Блінкен обговорив із главою МЗС Чехії допомогу Україні

"Очікується також, що Блінкен і Шалленберг підкреслять свій консенсус у міжнародних питаннях. Наприклад, обидві країни є одними з найсильніших прихильників Ізраїлю в близькосхідному конфлікті. Вашингтон та Відень також рухаються в одному напрямку щодо російської агресії в Україні, хоча Австрія не бажає надавати військову підтримку страждаючій країні через свій нейтралітет згідно з міжнародним правом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Відні Блінкен також візьме участь у щорічній конференції Управління ООН з наркотиків і злочинності.

Як повідомляв Укрінформ, стало відомо, що Австрія висилає з країни двох російських дипломатів.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-