Блінкен обговорив із главою МЗС Чехії допомогу Україні

Блінкен обговорив із главою МЗС Чехії допомогу Україні

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським, під час якої, зокрема, глави зовнішньополітичних відомств порушили питання підтримки України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив у середу речник Держдепу Метью Міллер.

«Держсекретар та міністр закордонних справ підтвердили рішучу підтримку нашими країнами України, яка захищається від російської агресії, та обговорили координацію зусиль з модернізації оборонної сфери Чехії», – зазначив Міллер.

За його словами, сторони підкреслили важливість «спільних демократичних цінностей, міцних американо-чеських відносин та продовження гуманітарної підтримки палестинського цивільного населення».

Крім того, Блінкен та Ліпавський вели розмову про поглиблення співпраці в енергетичних питаннях і підтримку повноцінної участі Тайваню в міжнародних форумах.

Читайте також: Блінкен обговорив з главою МЗС Південної Кореї подальшу підтримку України

У свою чергу, Ліпавський у соцмережі Х написав, що обговорив із Блінкеном питання подальшого візиту прем’єр-міністра Чехії Петра Фіала до США.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія збирає кошти на боєприпаси для України. За словами Фіали, на 300 тис. одиниць гроші вже зібрано, ще на 200 тис. отримано попередню згоду. Раніше він запропонував партнерам з ЄС закуповувати боєприпаси для ЗСУ в третіх країнах. У лютому президент країни Петр Павел, заявив, що Прага знайшла 800 тис. снарядів для передачі Україні. Долучилися до чеської ініціативи вже 18 країн.

Боєприпаси, закуплені в країнах, які не є членами ЄС, в рамках чеської ініціативи, можуть прибути в Україну вже в червні.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-