Макрон приїде в Україну найближчими тижнями - Єлисейський палац

Макрон приїде в Україну найближчими тижнями - Єлисейський палац

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон та Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови в неділю, 10 березня, домовились зустрітись в Україні найближчими тижнями.

Про це повідомляється в пресрелізі Єлисейського палацу, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Глави держав домовились залишатися в тісному контакті, зокрема, щодо візиту Президента Республіки Франція в Україну, який має відбутися найближчими тижнями», - йдеться в документі

Там наголошується, що сторони проаналізували хід дискусій та роботу, проведену в рамках конференції на підтримку України, що відбулася 26 лютого в Єлисейському палаці, та онлайн-зустрічі 7 березня за участю міністрів закордонних справ та оборони.

Читайте також: Макрон заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ

Президент Макрон підтвердив свою рішучість продовжувати зусилля з метою налагодження роботи в коаліції щодо далекобійної зброї та підтримку чеської ініціативи щодо боєприпасів.

Він також зазначив, що коаліція «Артилерія для України» продовжує працювати на користь України.

«Обидва лідери також підтвердили своє прагнення досягти прогресу в п'яти сферах, визначених раніше, а саме: кіберзахист, розмінування, технічне обслуговування і спільне виробництво озброєнь в Україні, підтримка партнерів-сусідів та безпека кордонів», - йдеться в пресрелізі.

Як передавав Укрінформ, Зеленський обговорив з Макроном результати конференції на підтримку України.

Нагадаємо, у вівторок, 12 березня, Національна асамблея Франції має провести дебати та необов'язкове голосування щодо Двосторонньої угоди про безпеку між Францією та Україною, укладеної 16 лютого.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-