Макрон заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ

Макрон заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з лідерами партій заявив, що не існує жодних обмежень і червоних ліній у підтримці Францією України.

Про це повідомили виданню Le Figaro учасники цієї зустрічі, що відбулась у четвер у Єлисейському палаці, передає Укрінформ.

"Президент дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні ", - зазначив депутат Бертран Панше.

За його словами, із картою в руках Макрон пояснював ризики відступу від лінії фронту на користь російської армії.

"Він пояснив нам, по суті, що як тільки ми підтримаємо Україну, але почнемо говорити, що обмежуємо себе в цій підтримці, Володимир Путін, швидше за все, матиме успіх", - сказав інший учасник зустрічі, яка тривала майже три години.

Читайте також: Заява Макрона про можливу відправку військ змінила парадигму підтримки України - МЗС Естонії

Опоненти президента вкотре розкритикували його висловлювання про можливість введення сухопутних військ. Лідер ультраправих Жордан Барделла вважає, що саме Франція має встановлювати межі. "Я думаю, що роль Франції полягає в тому, щоб встановлювати червоні лінії. З того моменту, як ми розглядаємо можливість відправки французьких військ... проти такої ядерної держави, як Росія, я вважаю, що це безвідповідально і надзвичайно небезпечно", - заявив голова "Національного об’єднання".

Голова правої партії "Республіканці" Ерік Чіотті назвав пропозицію президента недоречною. "Я також сказав президенту Республіки, що неприпустимо використовувати конфлікт в Україні напередодні європейських виборів. Було б неприйнятним експлуатувати український конфлікт менш ніж за сто днів до європейських виборів", – заявив Чіотті.

Читайте також: Франція запросила міністрів країн ЄС та генсека НАТО на зустріч щодо підтримки України - Reuters

Як повідомлялося, наступного тижня депутати у Франції матимуть дебати щодо двосторонньої угоди про безпеку, що була підписана з Україною у лютому. Угода буде винесена на необов’язкове голосування 12 березня в Національній асамблеї, а наступного дня - в Сенаті.

Президент Франції Емманюель Макрон 7 березня зустрічається з лідерами партій, які входять до складу парламенту, щоб обговорити з ним підтримку України.

Фото: LP/Arnaud Journois 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-