Кулеба закликав терміново збільшити та пришвидшити підтримку України

Кулеба закликав терміново збільшити та пришвидшити підтримку України

Укрінформ
Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав терміново збільшити та пришвидшити підтримку України на ініційованій Францією відеоконференції міністрів закордонних справ та оборони країн-союзників щодо підтримки нашої держави.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

“Рішення мають бути невідкладними і спрямованими на те, щоб постачати зброю для України набагато швидше та у більших обсягах”, – наголосив він.

Глава МЗС закликав міністрів країн-союзників мати відчуття терміновості, коли йдеться про підтримку України, не шукати причини, чому щось неможливе, а робити неможливе можливим та ухвалювати рішення.

Читайте також: Чехія з партнерами зібрали необхідну суму для придбання 800 тисяч боєприпасів для України

“Якщо Україні потрібно більше артилерійських боєприпасів і ракет більшої дальності для відбиття атак і звільнення території, – ви маєте можливості виробляти та закуповувати більше цього озброєння. Якщо пошкоджену військову техніку швидше ремонтувати на базах в Україні, а не за кордоном, то треба створювати відповідні можливості в Україні. Якщо ефективніше і більше українських військовослужбовців можна тренувати в Україні, а не за кордоном, значить потрібні саме такі рішення”, - підкреслив Кулеба.

Міністр також наголосив на необхідності якнайшвидшого нарощування темпів виробництва зброї в Європі, щоб задовольнити потреби України та європейських партнерів. Він закликав усунути всі перешкоди для розвитку та налагодження співпраці європейських оборонних індустрій та виділити всі необхідні ресурси задля створення нових виробничих потужностей.

Читайте також: Боєприпаси, ППО, далекобійна зброя: Бербок закликає мобілізувати всю можливу допомогу Україні

Як повідомлялося, Франція запросила міністрів закордонних справ та оборони ключових країн-союзниць України, генсека НАТО Єнса Столтенберга й високого представника ЄС Жозепа Борреля взяти участь у відеоконференції 7 березня, щоб продемонструвати “єдиний фронт” і виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки Києва.

Дмитро Кулеба напередодні наголошував, що якщо Європа прагне відновити мир, вона має стрімко нарощувати виробництво озброєнь і заборонити експорт артилерійських боєприпасів на інші континенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-