Німеччина не ухвалювала політичного рішення щодо передачі Taurus Україні - Пісторіус

Німеччина не ухвалювала політичного рішення щодо передачі Taurus Україні - Пісторіус

Укрінформ
Перехоплена Росією телефонна розмова військових Бундесверу засвідчила, що жодного політичного рішення про постачання крилатих ракет Taurus до України ухвалено не було.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Швеції, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Вони завжди казали, в усіх цих телефонних розмовах, що немає жодного політичного рішення - ні канцлера, ні мого - про розгортання Taurus в Україні», - наголосив Пісторіус на пресконференції.

За його словами, серед союзників Німеччини немає занепокоєння через скандал, пов'язаний із прослуховуванням росіянами розмови німецьких високопосадовців.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини звинуватив Росію в «інформаційній війні»

Пісторіус розповів, що вчора поінформував своїх партнерів у Вашингтоні та Лондоні, що це сталося внаслідок помилки. «Вони не зляться на Німеччину й не засмучуються, бо знають… що такі речі можуть траплятися», - зауважив міністр оборони ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, в уряді Німеччини заявили, що оприлюднення російськими пропагандистами змісту розмови офіцерів Бундесверу є частиною масштабної дезінформаційної кампанії, яку проводить РФ проти ФРН та інших західних партнерів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-