Кулеба та Сікорський обговорили постачання зброї та вирішення ситуації на кордоні

Кулеба та Сікорський обговорили постачання зброї та вирішення ситуації на кордоні

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Польщі Дмитро Кулеба і Радослав Сікорський обговорили підсумки зустрічі лідерів у Парижі, шляхи збільшення поставок зброї та вирішення ситуації на кордоні.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Я поговорив із Радославом Сікорським, який поінформував мене про результати своєї нещодавньої поїздки до Сполучених Штатів. Я подякував польському колезі за його зусилля у просуванні важливих рішень у Конгресі”, – зазначив Кулеба.

Сторони також обмінялися думками щодо нещодавнього саміту в Парижі. Глава МЗС України привітав початок важливої дискусії щодо шляхів забезпечення європейської безпеки шляхом посилення підтримки України та наголосив на важливості невідкладних рішучих дій.

“Ми зосередилися на шляхах збільшення поставок зброї в Україну, з особливим акцентом на артилерійських боєприпасах та засобах протиповітряної оборони для кращого захисту наших військ від атак російської авіації та безпілотників”, – підкреслив він.

Кулеба подякував Польщі за забезпечення безперебійної доставки військової та гуманітарної допомоги через кордон і додав, що разом із Сікорським позитивно відзначив взаємодію між галузевими міністерствами обох країн у пошуку шляхів вирішення ситуації на українсько-польському кордоні.

Читайте також: Cікорський: Україні бракує боєприпасів, треба діяти швидко

Кулеба також наголосив на важливості більшої уваги до дестабілізуючих наслідків імпорту російського зерна на європейський ринок.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі лідерів у Парижі заявив, що Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції й відмова Польщі від європейського зеленого курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-