Білий дім - про майбутню відставку Макконнелла: Підтримка України в Конгресі збережеться

Білий дім - про майбутню відставку Макконнелла: Підтримка України в Конгресі збережеться

Укрінформ
В адміністрації США твердо переконані, що заява лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла про майбутню відставку не вплине на двопартійну підтримку України в обох палатах Конгресу.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Підтримка України насправді зберігається. У Палаті представників існує двопартійна підтримка (законопроєкту з допомогою для нашої країни – ред.)», - сказала представниця адміністрації у відповідь на запитання журналістів про те, який вплив може мати заява Макконнелла на подальшу підтримку України.

Вона нагадала, що цей документ надійшов до нижньої палати із Сенату, який два тижні тому підтримав ініціативу з результатом 70 проти 29 голосів.

«І ми чули від республіканців (у Палаті представників – ред.), які заявляли, що тільки-но законопроєкт буде винесений на розгляд, вони проголосують за нього»,- зазначила Жан-П’єр.

Читайте також: Лідер більшості в Сенаті США після візиту в Україну закликав збільшити їй допомогу

Речниця Білого дому вкотре підкреслила, що законопроєкт з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США є нагальним не лише для України, а й для Ізраїлю, мирних палестинців, Індо-Тихоокеанського регіону.

Як повідомляв Укрінформ, у середу сенатор Мітч Макконнелл, який послідовно відстоював позицію на підтримку України, заявив, що в листопаді завершить кар’єру на чолі Республіканській партії у верхній палаті американського Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-