Зеленський прокоментував ініціативу Макрона щодо відправлення західних військ в Україну

Зеленський прокоментував ініціативу Макрона щодо відправлення західних військ в Україну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що будь-які ініціативи партнерів, які посилять Україну, - хороші для всього світу.

Про це глава Української держави заявив після саміту «Україна – Південно-Східна Європа» на спільній зустрічі його і прем’єр-міністра Республіки Албанія Еді Рами зі ЗМІ, коментуючи ініціативу президента Франції Емануеля Макрона щодо можливості відправлення західних військ в Україну, передає Укрінформ.

"Щодо будь-яких ініціатив: якщо вони посилять Україну, вони будуть хорошими для всього світу», - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що не був присутній на міжнародній зустрічі на підтримку України в Парижі, але Макрон має приїхати до України всередині березня і про все детально поінформувати.

Водночас Зеленський розповів, що раніше мав дуже предметну розмову з президентом Франції.

«Минулого разу ця розмова була дуже конкретна, з багатьма ініціативами. Я не можу з вами поділитися усіма деталями про кількість озброєння. Нам потрібно вижити. А вижити означає - мати дуже конкретні рішення. Тобто я маю на увазі, що в нас є рішення, а те, що нам потрібно - це вижити. І все те, що ми вирішили, і все те, де в нас є домовленості й контракти щодо допомоги, все - має бути вчасно. Це основна фундаментальна ініціатива: дайте нам вчасно, якщо ви можете. Здійсніть своє рішення про підтримку нас, якщо ви можете", - сказав він.

Читайте також: Зеленський закликає партнерів не допускати затримок у постачанні зброї та нарощувати її виробництво

За словами Президента, у Макрона було багато ініціатив, як посилити Україну. «Ми багато говорили про розвідку, про дрони, про спільне виробництво зброї, про технічні речі», - розповів він.

Зеленський також наголосив, що зараз головне завдання - бути сильними, бо усі держави заходу мають справу з кілером.

«Усім нам треба готуватися і бути сильними. Це не про те, що треба готуватися до миру чи війни, це про те, щоб бути готовими до наступних кроків Путіна», - зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув до Албанії для участі у саміті «Україна - Південно-Східна Європа».

Читайте також: Зеленський запропонував провести Українсько-Балканський форум оборонної промисловості

Перед самітом Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою, обговорили можливості спільного виробництва озброєння та підписання безпекової угоди, а також підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.

Напередодні президент Франції Еммануель Макрон після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-