Зеленський запропонував провести Українсько-Балканський форум оборонної промисловості

Зеленський запропонував провести Українсько-Балканський форум оборонної промисловості

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запропонував лідерам країн Південно-Східної Європи об’єднати оборонні виробничі потужності та провести Українсько-Балканський форум оборонної промисловості в Києві або в одній зі столиць регіону.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час відкриття саміту "Україна - Південно-Східна Європа" у середу в столиці Албанії.

"Ми зацікавлені у спільному виробництві з вами та всіма нашими партнерами. Наша урядова команда представить деталі, і ми пропонуємо провести спеціальний Українсько-Балканський форум оборонної промисловості в Києві або в одній з ваших столиць", - сказав Президент.

Відео: ОП

Зеленський наголосив, що після 24 лютого 2022 року українці "довели, що можна вистояти і перемогти навіть ворога, який здавався одним з найсильніших у світі".

Читайте також: Україна й Албанія уклали угоду про співпрацю

"Кожна нація може досягти успіху в обороні, коли різні нації співпрацюють, а люди достатньо вмотивовані, щоб бути стійкими. І ми пропонуємо об'єднати та посилити такий наш досвід", - сказав український лідер.

Він поінформував, що наразі в Україні працюють близько 500 оборонних компаній у різних сферах.

Окремо Зеленський вказав на важливість продовження співпраці у Чорноморському та Дунайському регіонах заради продовольчої безпеки.

"Ми повинні продовжувати розвивати наші добросусідські відносини в логістиці та інфраструктурі, в торгівлі та енергетичних відносинах, в політиці, в протидії російській дезінформації та спробам Росії дестабілізувати наші політичні системи. Все, що робить нас добрими партнерами, також робить Путіна слабшим", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський звернувся до учасників паризького саміту з підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський прибув із візитом до Тирани – столиці Албанії для участі у саміті "Україна - Південно-Східна Європа" та проведення переговорів з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки "Формули миру" та роботи над безпековими угодами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-