Росія несе загрозу всім державам, що перебували під впливом СРСР - Зеленський

Росія несе загрозу всім державам, що перебували під впливом СРСР - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що Росія несе загрозу і намагатиметься дестабілізувати ситуацію в усіх державах, які перебували свого часу під впливом Радянського Союзу.

Про це глава Української держави заявив після саміту «Україна – Південно-Східна Європа» на спільній зустрічі його і Прем’єр-міністра Республіки Албанія Еді Рами зі ЗМІ, передає Укрінформ.

«Росія робить висновки з помилок, яких вона припустилася на території України. І вона буде дестабілізувати ситуацію на Заході, якщо їй дати паузи, якщо їй дати можливість вижити у цій агресії проти нас. Вона тоді впливатиме на ті країни, де вона зможе отримати одразу ефект успіху, а це значить країни менші. Тому я впевнений, що під загрозою і Балтійські держави, і Молдова, і Балканські держави, всюди, де Радянський Союз мав присутність», - підкреслив Зеленський.

За його словами, сьогодні вкрай важливо максимально підтримувати Україну, не допускати пауз у надходженні озброєння і зберігати єдність.

«Те, що ми сидимо сьогодні разом за одним столом, держави, що мають різні історичні приклади відносин, сьогодні разом - це точно шлях до захисту, шлях до миру, до вирішення будь-яких проблем. Це не шлях до війни. І для багатьох такі зустрічі можуть буди досить непростими через певні моменти. Але не треба звертати уваги на жодні провокації, бо вони точно роз’єднують нас», - підкреслив Зеленський.

За його словами, Росія буде робити все можливе, щоб дестабілізувати ситуацію, бо вона не проковтнула Україну саме завдяки єдності Заходу і підтримці партнерів.

«І зараз треба не робити пауз, а посилювати Україну. Бо Росія точно на цьому не зупиниться», - сказав Зеленський.

Читайте також: Путін уже програв в Україні, але українців треба підтримувати й далі - прем’єр Албанії

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув до Албанії для участі у саміті «Україна - Південно-Східна Європа».

Перед самітом Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою, обговорили можливості спільного виробництва озброєння та підписання безпекової угоди, а також підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-