Україна й Албанія уклали угоду про співпрацю

Україна й Албанія уклали угоду про співпрацю

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама підписали у Тирані угоду про співпрацю між країнами.

Церемонія підписання транслювалася на сторінці глави албанського уряду у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, підписана угода про співпрацю "зміцнює та сприяє дружбі між Албанією та Україною.

Відео: ОП

Перед початком церемонії глава Української держави нагородив Еді Раму орденом князя Ярослава Мудрого за підтримку України.

Відео: ОП

Після цього двоє лідерів підписали документ.

За інформацією Офісу Президента, договір сприятиме розвитку співпраці з Албанією та зміцненню позицій України в Балканському регіоні.

Згідно з угодою, Україна та Албанія розвиватимуть взаємовигідне співробітництво в галузі торгівлі, економіки, науки й технологій, культури, освіти, охорони здоров’я, засобів масової інформації, туризму та спорту.

Передбачається також встановлення комерційних контактів між державними і приватними підприємствами та організаціями двох держав.

Крім того, сторони співпрацюватимуть у сфері охорони довкілля, застосування екологічно чистих технологій та раціонального використання природних ресурсів.

Читайте також: Албанія запевнила Україну у підтримці Формули миру

Україна й Албанія забезпечуватимуть розширення контактів між громадянами та державними й недержавними організаціями, профспілками, навчальними та культурними закладами, молодіжними і спортивними організаціями двох держав.

Згідно з договором, також країни співпрацюватимуть у питаннях боротьби з організованою злочинністю, тероризмом, наркоторгівлею, торгівлею людьми, контрабандою всіх видів, зокрема й культурних та історичних цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Тирани – столиці Албанії, де візьме участь у саміті "Україна - Південно-Східна Європа" та проведе переговори з Прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки "Формули миру" та роботи над безпековими угодами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-