Зеленський назвав заяви про його нелегітимність з травня наративом Росії

Зеленський назвав заяви про його нелегітимність з травня наративом Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав російським наративом заяви про начебто його нелегітимність на посаді після травня 2024 року.

Про це він сказав на пресконференції у межах форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо легітимності - це не думка західних партнерів або когось, як ви сказали, всередині України. Це наратив і програма Російської Федерації. Відповідні документи всі розвідки «Сімки» (Групи семи - ред.) мають, для всіх це, в принципі, зрозуміло, що це програма росіян. Всі проти цього, абсолютно всі», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що першим із лідерів «Великої сімки» відвідає Україну Президент Франції Еммануель Макрон, і запропонував поставити йому це запитання.

«Мені дехто з них навіть говорить прізвища тих, хто в нас усередині (країни) піднімає цей наратив. Погана ідея. Я до цього ставлюся як до зрадницької позиції до України», - наголосив Президент.

За його словами, є документи, які підтверджують, що це - програма Російської Федерації.

Читайте також: Кулеба назвав наративи Росії, якими вона намагається розʼєднати Україну зсередини та із союзниками

«Я знаю, що в деяких журналістів Сполучених Штатів також є ці документи, це що стосується легітимності. Тобто, в документі є навіть суми, які передбачені тим чи іншим інституціям, що цю тему порушують», - заявив Зеленський.

Президент також додав, що російські наративи сприймають громадяни багатьох країн Європи, Близького Сходу, Латинської Америки, Африки і США, оскільки Росія роками вкладає в їх просування величезні кошти.

«Я думаю, немало таких країн, якщо чесно (де сприймають російські наративи - ред.) По-перше, Східна Європа - там де була присутність Радянського Союзу свого часу, є відповідні спільноти, які постійно підтримують наративи Росії», - сказав глава Української держави.

Він зазначив, що РФ вкладає у це величезні кошти по всьому світові, а її вплив на громадську думку до повномасштабного вторгнення був сильним і в Україні.

«У нас були навіть відповідні люди в парламенті», - нагадав Президент.

Як повідомлялося, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявляв, що Росія проводить спецоперацію «Майдан-3», у межах якої має намір створити ситуацію, щоб «поставити під сумнів легітимність не стільки Президента, скільки прийняття рішень взагалі в Україні в період після 31 та 20 травня».

Володимир Зеленський склав присягу Президента України 20 травня 2019 року.

Президентські вибори мають відбутися, за законом, в останню неділю березня п'ятого року повноважень чинного Президента.

Відповідно до режиму воєнного стану, який запровадила Верховна Рада 24 лютого 2022 року, проведення виборів в Україні заборонено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-