Зеленський не вірить у те, що переговори з Путіним можуть принести мир

Зеленський не вірить у те, що переговори з Путіним можуть принести мир

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не вірить у те, що переговори з Путіним можуть принести мир, але вірить, що можна запропонувати йому майданчик, де той визнає свою помилку і свій програш.

Про це він сказав на пресконфренції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"А можна говорити з глухою людиною? Чи можна говорити з людиною, яка вбиває своїх опонентів? Питання в юридичній і політичній площині. Ми запропонуємо майданчик, на якому він (Путін – ред.) може погодитися з тим, що він програв цю війну і що це була велика помилка, яка для нього маленька помилка, а для нас трагедія – і для всього демократичного світу це трагедія, і тому повинна бути справедливість у цьому питанні", - зазначив Зеленський.

При цьому він висловив переконання, що Україна не програє у цій війні. "Найважче було 24-те два роки тому. Принаймні, у нас немає цієї альтернативи – не перемогти. Немає можливості програти. Тому що що таке "Україна програє"? Програє – нас не буде, не буде нашого існування. Тому нам точно не підходить такий фінал боротьби за своє життя", - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський сподівається, що перший Глобальний саміт відбудеться вже весною

Водночас він висловив думку, що в питаннях, чи Україна програє, чи буде їй дуже складно, і чи буде велика кількість жертв, це залежить від партнерів, від західного світу.

"Якщо ми будемо сильні, зброєю тією чи іншою, ми не програємо цю війну, ми переможемо", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в інтерв'ю одному з італійських телеканалів, відповідаючи на запитання про можливість переговорів з Росією, Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що Росія не хоче миру і прагне тільки зруйнувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-