Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Єдність українців як протидія путінським планам

Єдність українців як протидія путінським планам

Укрінформ
Об’єднуймось заради країни, і заради життів в Україні

Чому я тверджу, що ми переможемо тільки, якщо збережемо єдність. Бо стратегія росіян – виявляти наші точки розколу та продумано бити по них. Причому, таких ліній розлому велика кількість – як магістральних, які вони готували роками, так і дрібніших.

Наприклад, від самого початку широкомасштабного вторгнення росіяни запустили кампанію про розкол у військово-політичному керівництві України.

Вони робили ставку на протиставлення армії та влади. Їх меседжі видозмінилися за два роки. Якщо спочатку вони закликали армію йти на перемовини, то згодом наративи набули більш політичного забарвлення. Нещодавно у Washington Post навіть вийшла стаття про те, що саме російські пропагандисти роздували тему конфлікту між Президентом Володимиром Зеленським та вже колишнім Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Окрім цієї кампанії зараз тривають атаки вже на нового Головкома з метою підірвати довіру до ЗСУ і розколоти армію зсередини на тих, хто підтримує та не підтримує командування. Це потрібно ворогу для зниження мотивації наших військових та їх можливостей протистояти росіянам на полі бою.

Окрема та довготривала кампанія рф стосується теми корупції, а головним споживачем цих наративів вони визначили західну аудиторію. Ця тема є головною в стратегії росії, яка намагається зробити все, щоб зупинити Західну підтримку. Особливо активно росіяни працюють по наративах цього треку після того, як США розпочали постачання артилерії та Хаймарсів весною 2022 року.

Окрім цього, тема мобілізації – головне джерело потенційного розколу суспільства, тому росія зосередила увагу чисельних ботоферм, а також виробляє сотні одиниць відеоконтенту щодо цієї теми, зокрема запускає діпфейки про інвалідів, яких мобілізовують у ЗСУ, а також грає на чутливих темах, пов‘язаних із ТЦК.

Мета росії доволі проста – збільшити відсоток людей, які готові здатися і кричати про мир ціною територій. Така стратегія дасть можливість росії перепочити і повернутися за Одесою, Херсоном, Києвом, Харковом.

Перемогти плани росіян можливо лише єдністю навколо захисту України. Росія завжди бреше, і часто розколи, які можуть вас демотивовувати, є продуманими дезінформаційними кампаніями ворога.

Пам‘ятайте, що мир за словами путіна – це відкладена війна. Так було історично завжди, так і буде.

Я пишу про це сьогодні, у другу річницю широкомасштабного вторгнення, бо протягом першого року ми всі були єдині. І ця єдність – те, чого найбільше бояться росіяни.

Дарія Зарівна, радник з питань комунікацій керівника Офісу Президента України

Telegram
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-