Зеленський - лідерам G7: Імперські амбіції зникають лише від програшу того, хто ними заражений

Зеленський - лідерам G7: Імперські амбіції зникають лише від програшу того, хто ними заражений

Відео
Укрінформ
Імперські амбіції та реваншизм зникають лише від програшу того, хто ними заражений.

Як передає Укрінформ, про це у своєму зверненні сказав Президент України Володимир Зеленський.

"Звернувся до лідерів G7 – найбільших демократій світу. Я дякую вам за ці два роки разом. Той страшний день 24 лютого і весь жах, принесений Росією, все ж не позбавив нормального майбутнього Україну. Будь ласка, памʼятайте, що імперські амбіції та реваншизм зникають лише від програшу того, хто ними заражений, і завжди саме це відкриває простір для справжньої безпеки та розвитку демократії. Ми чуємо в цей час: History is watching. І це абсолютно вірно", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він підкреслив, що західні лідери знають про потребу України щодо засобів оборони.

"Ви дуже добре знаєте, що нам потрібно, щоб захистити наше небо, щоб зміцнити нашу армію на землі. І ви знаєте все, що нам потрібно для підтримки та продовження наших успіхів на морі. І ви добре розумієте, що нам потрібно все це вчасно. Ми розраховуємо на вас. Нашого лідерства достатньо, щоб відновлювати безпеку. Коли провідні демократії світу дійсно рішучі, ця рішучість долає всі виклики", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Єврокомісія відкриє Оборонний офіс у Києві - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другі роковини повномасштабного російського вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-