Україна має перемогти у війні, а не просто захиститися від агресії - Держдеп

Україна має перемогти у війні, а не просто захиститися від агресії - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати зосереджені на тому, щоби Україна виграла війну, а не просто захистила себе від російської агресії.

Таку позицію офіційного Вашингтона підтвердила в четвер журналістам перша заступниця помічника держсекретаря США посол Юрі Кім, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Сполучених Штатів, мета полягає в тому, щоби дати Україні змогу виграти війну», - наголосила представниця Держдепу.

Вона підкреслила, що це війна, яку почала не Україна, а нав’язав Кремль мирній суверенній державі. За її словами, перемога України відповідає інтересам національної безпеки Америки, націленим на захист правил та принципів миру, встановлених після Другої світової війни.

Читайте також: Попри затримку допомоги Україні, Путін не здобув переваги у війні - Держдеп

Кім також висловила переконання, що Конгрес США «ухвалить мудре рішення» щодо продовження масштабної допомоги Україні. В цьому контексті американська дипломатка позитивно оцінила рішення Євросоюзу щодо Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США планує 23 лютого оголосити масштабний пакет санкцій проти Росії, спрямований на придушення військової машини РФ, її ВПК, а також режиму, який переслідує опозицію.

Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-