Посол України: Дедалі більше німецьких політиків говорять про необхідність перемоги України

Посол України: Дедалі більше німецьких політиків говорять про необхідність перемоги України

Відео
Укрінформ
Дебати в Бундестазі напередодні річниці російської війни проти України продемонстрували солідарність з Україною демократичних сил у Німеччині, а також, що перемога України стає домінуючим наративом.

Так оцінив обговорення в німецькому парламенті 22 лютого в коментарі українським журналістам посол України в ФРН Олексій Макеєв, передає кореспондент Укрінформу.

Посол виділив три важливі речі, які містяться в схваленій резолюції.

«По-перше, Бундестаг чітко сказав, що Росія є головною загрозою для Німеччини та Європи. Парламент чітко сказав, що в інтересах Німеччини підтримувати Україну в її боротьбі. І Бундестаг заявив, що ця підтримка триватиме дуже довго», - сказав посол.

Він також підкреслив, що в виступах багато депутатів говорили про те, що Україна має перемогти.

«Це фактично зміна загального наративу, який до цього існував у Німеччині», - зауважив Макеєв.

Він назвав важливим і те, що обговорювалося, в який спосіб буде надаватися допомога: це й питання постачання зброї, і спільне її виробництво, і постачання амуніції тощо.

«Було згадано і важливе слово, про яке точилися дискусії на пленумі: йдеться про «далекобійну зброю». І ми побачили, що навіть у коаліції деякі фракції – «Зелених», вільних демократів – вкладали в це поняття Taurus, тоді як фракція соціал-демократів – ні», - сказав Макеєв.

Водночас посол зауважив, що не Бундестаг ухвалює рішення про постачання тієї чи іншої зброї, а Федеральний уряд.

Сама ж тональність сьогоднішніх виступів, потужний виступ міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса на початку дебатів, присутність на них двох міністрів уряду та загальний настрій засвідчили, що всі демократичні партії Бундестагу міцно стоять на боці України, підкреслив посол.

Читайте також: Шольц запевняє, що ФРН ухвалить рішення про передачу Україні ракет Taurus «у правильний момент»

Депутати Бундестагу 22 лютого схвалили резолюцію фракції урядової коаліції під назвою «Десять років російської війни проти України – рішуче захистити Україну та Європу». Фракції коаліції зобов’язуються поставити Україні «додатково необхідні системи озброєння великої дальності та боєприпаси», йдеться у резолюції. Водночас парламентарії не підтримали пропозицію опозиційного блоку ХДС/ХСС з вимогою до Федерального уряду передати Україні далекобійні ракети Taurus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-