Шольц запевняє, що ФРН ухвалить рішення про передачу Україні ракет Taurus «у правильний момент»

Шольц запевняє, що ФРН ухвалить рішення про передачу Україні ракет Taurus «у правильний момент»

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін ухвалить рішення про передачу Україні далекобійних ракет Taurus «у правильний момент».

Про це глава уряду ФРН сказав на Мюнхенській конференції з безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

Шольцу, після його виступу, кілька разів поставили питання про те, чому Німеччина до цього часу не постачає Україні ракети Taurus.

«Це питання дещо дивне, адже ви знаєте, що Німеччина витрачає (на підтримку України – ред.) найбільше в Європі», – сказав він.

Читайте також: Зеленський заявив у Мюнхені, що Україна заслуговує на вступ у НАТО

Канцлер зауважив, що його країна – на другому місці після Сполучених Штатів за обсягом передачі Україні військової допомоги.

Стосовно причин, чому німецький уряд уникає надання Україні саме ракет Taurus, Шольц зазначив, що тут питання у пошуку найкращого моменту для такого кроку. «Важливо ухвалювати правильні рішення у правильний момент», – сказав глава уряду.

Він не відповів прямо про можливі терміни передачі ракет, але зауважив, що Німеччина поступово розширює перелік озброєнь, які готова постачати Україні.

«Крок за кроком ми продовжуємо ухвалювати правильні рішення», – зазначив Шольц.

Як повідомляв Укрінформ, у межах візиту до Німеччини Президент Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом 16 лютого Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-