Президент Національної ради Австрії запевнив у повній підтримці України

Президент Національної ради Австрії запевнив у повній підтримці України

Укрінформ
Австрія повністю підтримує український народ, який відбиває невиправдану агресивну війну Росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Національної ради Австрії Вольфганг Соботка під час відкриття зимової сесії ПА ОБСЄ у четвер у Відні.

"Два роки тому, 24 лютого 2022 року, почалася нічим невиправдана агресивна війна РФ проти України. Війна повернулася на європейський континент, що ми думали буде вже неможливим. Це – жорсткий напад на наші цінності та грубе порушення нашої системи безпеки. І це – серйозний виклик для ОБСЄ, а також у глобальному вимірі", - сказав він.

Соботка наголосив на "повній підтримці Австрією України" та закликав до спільного реагування на виклик.

"Ми рішуче засуджуємо це перше порушення табу з моменту Другої світової війни та повністю підтримуємо український народ, українських парламентаріїв та український уряд. Ця війна та її глобальні наслідки показала, що зараз настав час для солідарності, рішучості та зміцнення наших зусиль для того, щоб захистити наші життя, цінності та спільну безпеку. Це фундаментальний виклик, з яким ми можемо справитися лише спільно", - заявив Соботка.

Читайте також: Австрія допомагає Україні, хоч і є нейтральною країною - голова нижньої палати парламенту

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Відні розпочалося дводенне зимове засідання Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Очікується, що тема російської війни проти України, що триває вже два роки, буде в центрі уваги парламентаріїв з регіону ОБСЄ. У перший день сесії пройдуть засідання трьох загальних комітетів та ряд сайд-івентів. Зокрема, під час засідання комітету з політичних питань та безпеки відбудуться спеціальні дебати на тему "Діяльність ОБСЄ в Україні під час російської агресії".

Російська делегація відсутня на 23-му засіданні ПА ОБСЄ. Раніше 13 лютого очільник Держдуми РФ В'ячеслав Володін звинуватив Асамблею у "політизованості" та заявив, що 21 лютого Дума і Рада федерації синхронно ухвалять рішення про припинення членства Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Водночас станом на ранок 22 лютого таке рішення не було ухвалене.

Фото: parlament.gv.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-